Er waren eens…

…een jongen en een meisje. Het meisje huppelde als Maria uit The sound of music door het strenge Elburg. De jongen droomde van een melkwegstelsel hier ver, ver vandaan. Maar in plaats van Von Trapp en R2D2, leidden hun beider wegen naar het koninkrijk Groningen. De vele merkwaardige voorvallen die daartoe hadden geleid, zijn weliswaar interessant, maar als vertelling te omvangrijk om hier te bespreken.

Voor nu kan vermeld worden dat het meisje onderweg een sterke liefde ontwikkelde voor zingen en muziek maken. De jongen op zijn beurt verloor zich in de magie van films en verhalen. En het waren de talloze aardse beproevingen die de twee voorzagen in het verbindende element: het brandende verlangen naar dieper inzicht in de aard van het bestaan en de eigen menselijke natuur.

Onder verhitting brouwden de jongen en het meisje met deze ingrediënten een magisch mensgel. En eenmaal afgekoeld was Bioscoopverlichting zichtbaar geworden. Een creatie van mannelijke & vrouwelijke kracht, waarin zowel het meisje als de jongen kunnen doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

The end…

Oh, nee… to be continued

Liesbeth Tieland (het meisje)

Als geen ander begrijpt Liesbeth het krachtenveld van organisatiesystemen en hoe deze kunnen transformeren wanneer je onvoorwaardelijke liefde toevoegt. Ze zingt, speelt piano en begeleidt organisaties bij uiteenlopende verandertrajecten.

Favoriete film: The sound of music

Herman Annema (de jongen)

Wanneer mensen met een open hart het onbekende tegemoet treden, kan het leven een avontuur worden. Vanuit deze visie begeleidt Herman mens en organisatie bij ontwikkelvraagstukken. Hij is filmdeskundige en auteur van de avonturenroman De Escapisten.

Favoriete film: The Matrix, Lord of the Rings en American Beauty

screentime (hrs)

Pianotime(hrs)

aantal filmfragmenten

onenigheden

Visie

We houden van filosoferen. Over hoe we in het hart van de zaak naar de dingen kijken. Visie dus.

Net als bij film lijkt de werkelijkheid waarin we leven slechts een projectie van het bewustzijn dat we zijn. Onbewust van onze oorsprong creëren we als mens een rijke diversiteit aan verhalen. Ieder script volgeschreven met overtuigingen & waarheden die een eigen leven gaan leiden. Zo spelen we de hoofdrol in films van eigen makelij.

En terwijl alle individuele verhalen zich ontvouwen, kun je als mens liefde toevoegen aan begrensde systemen en het leven ervaren als een avontuur dat leidt naar een onbekende bestemming. Om gaandeweg te ontdekken dat het allemaal maar een droom was, een fantastisch meeslepend verhaal waarvan je dacht dat het echt was.

Herman Annema & Liesbeth Tieland